sreda, 4. november 2015

WOJTYŁA?

KAROL WOJTYŁA, SV. JANEZ PAVEL II., je z mladimi preživel veliko časa, ne samo v veroučnih učilnicah, ampak tudi v naravi.

WOJTYŁA IZZIVA je dogajanje na prostem. Je izziv, ki nagovarja in pritegne (plezanje, dejavnosti v gozdu, pozimi na snegu…). Sodelovanje v dejavnosti v tebi prebudi raznovrstna občutja - ustvarjalnost, navdušenje, tekmovalnost, prizadevanje, razočaranje, … vse do izkušanja lastnih meja. Na koncu procesa je vedno priložnost, da osebno zase odkriješ globlji pomen dogodka.

WOJTYŁA IZZIVA pomeni zajeti osebno izkušnjo in pustiti, da jo preplete tvoj odnos z Bogom.

WIZZ JE močan večdnevni dogodek - lahko je enkraten, lahko večkraten (ponovna udeležba). Wizz nima članstva, poteka enkrat pozimi in enkrat poleti. Je kot duhovne vaje s pomočjo pustolovskih dejavnosti v naravi in v skupnosti. Vse je izbrano in postavljeno tako, da vodi v spoznavanje Boga, v odkrivanje osebnega odnosa z Njim. Učiš se iz svojih izkušenj, od drugih, iz narave in iz predstavljenih vsebin, ki jih pripravijo spremljevalke na taboru.



KAJ PRIDOBIŠ?
Sama vera ni enostavna. Na WIZZ imaš priložnost, da iščeš, se pogovarjaš, doživiš, odkriješ stvari, ki utrdijo oz. okrepijo tvojo osebno vero.  Izzivi so osebni in skupinski, pri tem ne gre za tekmovanje, pač pa poskuse odgovoriti na izzv. Npr. ena od udeleženk je šla na tirolsko žičnico, da bi premagala strah pred višino. Eni drugi je prehod po tirolski žičnici prinesel spoznanje, da je biti Božji otrok kot viseti varno v pasu na tirolski žičnici, ko visiš v zraku hkrati pa ne moreš pasti (iz objema).

V ČEM SMO DRUGAČNI?
Pri nas je v ospredju svoboda odkrivanja, čudenja, udeleženci sami ustvarjajo pot učenj, povezujejo posamezne delčke, doživetja v spoznanja. Upošteva se možnost izbire. Duhovni tabor je katoliški, načrtno odpiramo prostor za Boga, za srečevanje in prejemanje zakramentov, se o njih in njihovem pomenu v življenju pogovarjamo. Udeleženke se učijo zaznavati in ubesedovati, kaj se jim dogaja, kaj doživljajo.

WIZZ JE duhovni tabor. Pripravljen prostor in dejavnosti so v pomoč, da prideš do osebnih spoznanj. Vsaka ima na taboru svojevrstno pot, pri tem pa se povezuješ z drugimi, se učiš od drugih, drugi pa od tebe, in deliš, kolikor želiš.